sunnuntai 22. joulukuuta 2013

# 55 - liirum laarum

Oispa lunta. Täysin mälsää ja rasittavaa tällainen plussakeli ja vesilillu. Haluan lunta, pakkasta ja valoa. Ennemmin ottaisin -25 pakkasta ja 3m lunta joulukuussa, kun vesisadetta ja +5 kelejä. Tympiikö teitä nää kelit, vai onko kivaa kun ei tartte kolata, rakentaa lumiukkoja, tehdä lumilyhtyjä ja laskea mäkeä? Musta ei ainakaan!!!

Kävin puurtamassa lastenvaatteiden parissa eilen viitisen tuntia ja tänään ollaan puuhattu lahjoja paketteihin, lanttu- ja porkkanalaatikot valmiiksi, fudgea on tehty ja pyykkiä pesty. Ei niin perinteinen sunnuntai, mutta nyt ei voi muutakaan. Huomenna mennään viettämään etukäteistä joulua Ämmilään ja tiistaina sitten reissuun. 

Ajelin töihin..

Eilen kroppa osasi kertoa, että nyt pitää saada suklaata ja olin jo lähdössä abc:lle kun mies tokaisi että hänen autossaan on rasia. Vähän petyin, että näitäkö, mutta meni nää paremman puutteessa ;--)

Tänään aamupalaksi kananmuna-leipää, naminami! :-)

Pakkailin lasten vaatteita ja huomasin pakatessa, että Manulle onkin lähdössä pelkkää poppia mukaan reissuun. Ruskea setti menee huomenna päälle kera tonttulakin, muut lähtee matkalaukkuun.
Vielä jos jaksaisin luututa lattian, niin ei jäisi huomiselle. Siis eihän me olla edes jouluna kotona, mutta ihanaa tulla kotiin sitten reissusta kun on siistiä ja puhdasta!


perjantai 20. joulukuuta 2013

# 54 - onnistumisten viikko

Joka toivottavasti jatkuu vielä parin päivän ajan!

Maanantaina postitin ison kasan myytyjä vaatteita ja kaikki on selviytynyt ehjänä perille. Tiistaina tein tosi hyvää ruokaa ja sain siivottua kodinhoitohuoneen ja keittiön. Keskiviikkona ompelin ensimmäisen vaatteen trikookankaasta onnistuneesti ja tein hyvää pizzaa kun vanhat oli kylässä. Torstaina tein taas superhyvää ruokaa ja koristelin piparkakkutalon osia. Tänään kasasin talon, koristelin loppuun ja siitä tuli niiiin hieno (mun mielestä!!) ja lisäksi siivosin vähän lisää/uudestaan khh:ta ja keittiötä ja tein hyvää ruokaa.

Että oikein superviikko! :-)

Ja nyt kuvia tältä päivältä lapsista ja piprutalosta.

Kärryntyöntö-leikki on ihan best, varsinkin jos sisko istuu kyydissä!!

Sinne meneee.... :--D

Sisko pomppasi kyydistä ja lähti lipettiin maksamatta!!! ;-)

Piparitalon pihaan tein lumilinnan/lumivallin fazerin kurkkupastilleista. Lumipalloja demostroimassa on valkoiset toffeepallerot ja halkokasana on ruskeita toukkia. Katossa amerikanpastilleja ja minivaahtiksia.





Maukka iltapalalla. Sai puuroannoksen jälkeen leivän kantapalan ja onnellisena sitä mutusti.

Eräällä on menossa taas tää erikoisen poseeraamisen vaihe. Sanoin vaan että "hymyile".. :-D <3 Voi rakkaus näitä lapsia!
Sellaista täällä. Pepillä on taas joku kiivas kehitysvaihe menossa eikä ehdi oikein uhmatuhmailla ja kiukutella kun oppiii IHAN kokoajan jotakin uutta. Tänään leikki koiraa ja mun piti heitellä leluja ja pyytää tekemään temppuja. Puhuu hirmu pitkiä lauseita joissa suurin osa tai välillä kaikki sanat on oikeassa muodossa päätteineen. Mielikuvitus tytöllä laukkaa ja on ihan omaa luokkaansa, ruuanlaittoleikit on superia ja sykyssä pitää käydä välillä huilaamassa. Syökin taas vaihteeksi aika kivasti, varmaan aivot vaatii niin paljon energiaa. Ihana, valoisa, energinen, hauska, maailman suloisin ja paras Peppi! Meidän isopieni <3

Huomenna olisikin työpäivä lastenvaatekaupassa, jes! Pääsee taas tyhjentämään pään näistä kotikuvioista sinne ihmisten ilmoille!!! 

# 53 - jouluksi kotiin

Joululahjat on ostettu, osa jo paketoitukin. Joulusuunnitelmat on suunniteltu. 

Joulusiivoustakin olen tehnyt tälläviikolla kodinhoitohuoneen ja keittiön osalta. Tosin keittiön saa siivota joka päivä uudestaan ja vieläpä pariin otteeseen, että se pysyisi edes jotenkuten siistinä. Olkkari on yleisilmeeltään siisti muutenkin eikä täällä tarvitse kuin pikkasen sohvatyynyjä oikoa ja lelut kerätä koppaan niin on hyvä. Edessä on vielä vessan pesu, lattioiden pesu ja ikkuinoiden sisäpintojen pesu/pyyhintä. Joulu on niin hyvä tekosyy siivoamiselle että täytyy käyttää mahdollisuus ja energia hyväksi.

Lahjoja ei olla ostettu kuin kummilapsille ja omille lapsille. Sovittiin jo kesällä, että ei ostella aikuisille lahjoja, kun rahaa menee muutenkin. Sopimus oli kaikille ok, kun eihän lahjattomuus sitä tarkoita etteikö välittäisi! Lapsille lahjat vaan on niin tärkeitä ja lapset vieläpä tarvitsevat kaikenlaista, toisin kuin aikuiset ihmiset jotka ostaa sen mitä tarvitsevat. Ymmärrättekö pointin?

Aatonaattona mennään minun vanhemmilleni syömään jonne tulee meidän lisäksi Vanhat (mummoni ja pappapuoli). Sitten aattoaamuna ajellaan miehen vanhemmille ja vietetään siellä muutama päivä. Viimeksi olemme käyneet anoppilassani joskus elo-syyskuussa joten nyt sitten ollaan pidemään kuin yksi yö, vaikka en pidäkkään toisten nurkissa asumisesta yhtään. Kuitenkin on ihana mennä sinne ja nähdä pitkästä aikaa kaikkia sukulaisiamme ja lapset näkee serkkujaan!

Sellaiset on meidän joulusuunnitelmat!

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

# 52 - Ommellen II (muokattu)

Nyt ei voi olla muutakun ylpee itestään! Ekaa kertaa elämässäni ompelin trikoota jota tänään Mummon kanssa ostettiin Kärkkäiseltä. Ajattelin, että kokeilempa ommella Maukalle housut. Otin mallia popin pöksyistä, piirtelin kaavat leivinpaperille, virittelin ne kankaalle, piirsin räätälinliidulla viivat, leikkasin ja aloin ompelemaan. Kone kuljetti kangasta tosi hyvin ja jälki on aika OK!
Pientä ongelmaa oli resooreiden kanssa ja vyötäröstä (jonne otin kuminauhan Pepin vanhasta hameesta) ei tullut ihan täys kymppi, mutta luulen että ovat erittäinkin käyttökelpoiset! Huomenna sen näkee, kunhan vauva herää uniltaan.. en malttais odottaa!!!!



Pientä ryppyä on siellä täällä, mutta mitä ne semmoset haittaa. Kuvatkin on aika surkeita taas, kun yöllä pimeässä koitin kuvata. Mutta voi, oon mä vaan ylpee! :-)



EIKS OOKKI HIANOT? Ü

MUOKS!!

Otin sovituskuvia ja pakko laittaa ne tähän perään vielä :)





Housut istuu kun nakutettu, mutta pieniä juttuja on joita pitää tehdä toisin seuraavien housujen kohdalla. Ensinnäkin housut saisi olla pikkuisen reilummat, resoorit pitää tehdä toisella tapaa ja vyötärö ommella joustinompeleella (vai mikä lie onkaan). Mutta voi, kyllä mä vaan olen tyytyväinen!!!

lauantai 14. joulukuuta 2013

# 51 - ommellen

Flunssa jatkuu, mutta hiukan on parempi olo. Mulla oli rästissä yhden peiton valmistus ja eilen sainkin sen takakappaletta vaille valmiiksi! Tänään sitten suuntasin aamupalan jälkeen kangaskauppaan ostamaan takakangasta. Mukaan tottakai tarttui muutakin ja ei muuten ollut hutiostoja, ei ei, ollenkaan! 

Ostin nimittäin suloista tonttu-kangasta joka on suunniteltu jo noin 1940-luvulla. Päätin että tänä jouluna meillä on keittiössä jouluverho!! Ajelin kotiin ja hyökkäsin ompelukoneen kimppuun samantein. Ommella hurruuttelin pari käännettä ja silitin kankaan. Humps vaan ja verho oli ikkunassa ja voi miten se on hie-no!!! ihan itkettää, että mitä itte sen tein!


Ostin kangaskaupasta myös turkoosia ja vaaleanpunaista tähtikangasta. Niistä ompelin lastenhuoneeseen uuden ihanan viirin. Värit ei oikein pääse oikeuksiinsa näissä surkeissa ja hämärissä puhelimella näpsityissä kuvissa. Näistä siis tulee parempaa kuvaa toisena päivänä.


Se tärkeinkin valmistui, eli tilkkupeitto. Olen kyllä tosi tyytyväinen peittoon. Jälki on siistiä ja siitä tuli kivan kokoinen ihan vaikka nukkumispeitoksikin. JES!


Ompelin myös aikaisemmin ostamastani tähtikankaasta pari viiriä jotka ovat myynnissä, sekä sitten tänään ostamastani vaaleanpunaisesta kankaasta miniviirin joka myös etsii uutta kotia! :-)


 Päivä oli merkillisen leppoisa, flunssasta huolimatta! Mies teki ruokaa ja hoiti lapsia sillä aikaa kun minä ompelin. Ah miten terapeuttista tuo ompelu onkaan! Varsinkin silloin kun saa jotain valmiiksi! Ja tänään tuli valmista oikein urakalla, jippii!


Työpöytä oli paripäivää ihan järkyttävässä kaaoksessa. Langanpätkiä ja kankaita oli sielläsuntäällä ja tavaroita tippui pöydältä kun pyörittelin siinä kankaita.
Sain kuitenkin vähän siivottua pöytää ja nyt tässä sentään mahtuu istua kirjoittelemassa blogia ja syömässä iltapalaa! (tuo kasa tossa pöydänkulmalla on tupperwarejuttuja jotka odottaa jotain järkevää säilytysratkaisua ja sen päällä on postitettavia/myytyjä vaatteita).


Tällä hetkellä tunnelma on väsynyt, virunut, nuhainen ja tukkoinen. Yskittää ja särkee. Joten, otan hiukan kuumaa juomaa, särkylääkettä ja sitten painun nukkumaan.


Jep, istun kaulahuivi kaulassa ja pipo päässä tässä koneella. Ei tosin ole kuumetta tai edes nousemassa, mutta tuntuu paremmalta kun on enemmän päällä! Huomatkaa langanpätkä paidassa. Huomatkaa myös harittavat silmät jotka ei jaksa katsoa samaan suuntaan enää tässä vaiheessa iltaa, haha! :-)

Hyvää viikonlopun loppua kaikille! Pysykäähän terveinä! :-) 

perjantai 13. joulukuuta 2013

# 50 - Flu

Niin vain se tuli meillekkin. Flunssa iski ja olo on kamala. Päätä särkee, niskat ja selkä on kipeä, yskittää ja räkä valuu. Lapsilla sentään vaan yskää ja ihan pientä nuhaa.
Harmittaa kauheesti, kun huomenna olisi pitänyt mennä töihin lastenvaateliikkeeseen ja tänään minun ja lasten piti naapurin äidin ja lasten kanssa leipoa pipareita ja tehdä piparkakkutalot. Molemmat siis peruuntui taudin vuoksi. Arvelin että jossakin vaiheessa tämä varmaan meillekkin tulee, mutta en ajatellut että näin kovana. Minulle kun ei kuume nouse melkein ollenkaan, mutta olo muuten on ihan kuin jyränalle jääneellä. 

Tänään tietokone on soittanut Tonttu Toljanteria ja Joulupukkia ja Noitarumpua koko päivän. Peppi on istunut sohvalla kainalossani, molemmilla yökkärit päällä ja ollaan syöty leipiä ja juotu kaakaota ja glögiä. Maukka onneksi nukkui 4h pituiset päiväunet, niin pääsin suht helpolla päivän kun ei ole tarvinnut nostella ja puuhata kaikkea.

Pakko vaan sanoa, että kyllä mä mieluummin tämän flunssan sairastan, kuin oksennustaudin. Vaikka kestoltaan tämä on yleensä pidempi ja kyllähän tämäkin vie vedon pois pitkäksi aikaa, mutta ainakaan ei tartte siivota Yrjöä ja Ristoa eikä juosta vessaan jatkuvasti ämpäri kädessä. Phyi!

Mies lähti lasten kanssa kauppaan käymään niin sain hetken aikaa olla vaan ja istua rauhassa. Nyt vaan täytyisi ryhdistäytyä ja ommella yksi peitto loppuun niinkuin olen luvannut. 

Toivottavasti Teillä oltaisiin terveenä! Hyvää viikonloppua! 

tiistai 10. joulukuuta 2013

# 49 - pulkalla

Otsikosta on varmaan toooosi vaikee arvata, et mitähän me ollaan tänään puuhattu?! 
Joo eli mentiin ulos, vaikka yritinkin keksiä tekosyitä miksi ei tartteis mennä. Tai oikeastaa, miksi ei pitäisi mennä ulos... Mentiin sit kuitenkin, kun ei Maukka-raukkaakan ole vielä päässyt lumeen peuhaamaan ollenkaan.




Ensin tietty räpsittiin tosi hyvin onnistuneita yhteiskuvia ja yksityiskuvia. Hohhoijaa, nää oli näistä niinkun ne jotenkin päin julkaisukelpoisimmat, haha! Aina sama juttu..



Ja sitten laskettiin pulkalla. Lapset laski yhdessä yhden kerran ja sitten Peppi laski yksin muutaman kerran. ^ tuo kuva oli pakko laittaa vaikka ei ole yhtään tarkka, ilmeet vaan oli niin ihanat kun molemmat nauttii mäenlaskusta <3.


Kun tultiin kotipihaan (oltiin päättyvän tien päässä laskemassa) pistin taljan etuterassille ja lapset odotteli siinä kun lämmitin lautasellisen kasvisosekeittoa. Sitten syötin mukulat siinä ja pistin Maukan suoraan nukkumaan ja tultiin Pepin kanssa sisälle puuhailemaan. 


Myös vanhamummo soitti ja Peppikin halusi hänelle puhua. Melkoinen satutäti tuo tyttönen ja puhelimessapuhumis-asennot ainakin on kohdillaan... Khihi!


Tänään olisi puuhana tilkkupeiton ompelua ja ukkokin tulee kotiin vasta illalla. 
Ja jos eilen lähdin hernerokan lämmitykseen, niin nyt menen glögin lämmitykseen ja toivon peukut pystyssä että molemmat lapset nukkuisi päikkäreitään vaikka puolineljään asti ainakin (kunhan tuo isompi edes nukahtaisi ensin).

maanantai 9. joulukuuta 2013

# 48 - ja taas mennään...

Pitkät ja vapaat on vietetty, viikonlopun työt tehty, vuoden viimeinen tilaus tupperwarelle on valmis ja nyt vaan yritetään tehdä joulusiivousta, pitää siisteyttä yllä ja nauttia olosta sekä lähentyvästä joulusta. 

Päätin että tästä päivästä eteenpäin meillä ulkoillaan jokapäivä jos ei ohjelmassa ole perhetuvalle menoa tmv. Oon ollut laiska ja huono lähtemään ulos. Olen keksinyt erinäisiä tekosyitä ulkoiluun passaamiseen, mutta nyt saa tekosyyt riittää. Oli kotona minkänäköistä tahansa, me mennään ulos. Ja tänään mentiin, jes! 






Tuo Pepin haalari on vaan niin lemppari! Ja en voi olla hehkuttamatta noita überhyviä heijastimia jotka puvussa on. Ja pipo on niin <3 Pepillä on nyt talveksi kahdet kengät, toiset on Calossin Angulukset ja toiset on Vikingin tollaisen saapasmalliset toppakengät. Nuo pihakengät on pinkit, tarkoittaa siis että Maukka saa ensitalvena ulkoilla pinkeissä, söpöä <3 (jos ne vaan on sopivat vuodenpäästä Maukalle)




Tekosyynä ulkoilulle on ollut aikaisemmin muunmuassa se että mulla itsellä ei ole ollut kunnon takkia ulkoiluun. No, nyt on hyvä takki, joten ei siis ole sitäkään tekosyytä olla ulkoilematta!!










Rakastan asua meidän kodissa. Vaikka itse talossa on paljon puutteita ja juttuja jotka haluaisin muuttaa niin on tämä vaan hyvä talo asua. Sijainti on täydellinen, juuri prikulleen siellä mistä toivottiinkin että löydetään talo. Piha on iso jossa on mahdollisuuksia rakentamiseen, istutuksiin, kivetyksiin yms. Ajan kanssa saadaan meidän pihasta oikeesti tosi kiva ja toimiva! Ulkoilu on kivaa, kun ei ole pakko lähteä omasta pihasta mihinkään että lapset viihtyy. Voi laskea mäkeä, tehdä lumesta kaikkea, kolata pihaa, keinua ja mitä nyt ikinä keksii. Tänään kivointa Pepin mielestä oli laskea mäkeä ja vetää pulkkaa edestakaisin pihatiellä. Ulkona vietettiin varmaan reilu tunti, kun peuhattiin koirienkin kanssa. Harmi että tuossa naapurissa on iso ja äkänen koira niin ei voi pitää Lukaa vapaana, kun se saattaa lähteä naapurin pihaan kun on vielä vähän hömelö ja pentu eikä aina muista totella. 

Nyt taidan lähteä lämmittämään hernerokkaa!